Accu’s

Elektriciteit in de caravan of camper is één van de belangrijkste benodigdheden op uw kampeervakantie, bijvoorbeeld om uw caravan mover of lichtpanelen van stroom te voorzien. Hiervoor heeft u een speciale caravan of camper accu nodig, die lang mee gaat en past bij uw gebruikswensen. Knobben Caravans en Campers beschikt over een uitgebreid assortiment en we helpen u graag bij het vinden van de juiste accu voor uw caravan of camper.

Doorgaans kiest u bij het aanschaffen van een accu allereerst tussen een recreatie, lithium of semitractie accu. Het verschil toegelicht:

Icoon caravan - Knobben Caravans en Campers
AGM SEMITRACTIE ACCU

De meest populaire accu, waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwe AGM technologie (Absorbed Glass Material). Deze accu’s zijn gemaakt om ongeacht de omstandigheden (vocht, hitte, vuil, overmatige trillingen of regelmatige ontlading) langdurig stroom te leveren. Daarnaast zijn ze lekvrij, onderhoudsvrij en kunnen ze 80% ontladen worden. Leverbaar vanaf 12 kilo.

LITHIUM ACCU

Het nieuwste type accu, waarbij u ruim bespaart in gewicht: leverbaar vanaf 2,1 kilo. Deze accu’s typeren zich door een hoog vermogen, geringe zelfontlading en lange levensduur. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijker dan andere accu’s. De meeste lithium accu’s moeten regelmatig worden opgeladen wanneer deze langere tijd niet wordt gebruikt. Een nadeel kan zijn dat u deze niet als boordaccu kunt gebruiken.

RECREATIE ACCU

De recreatie accu die wij in ons assortiment hebben betreft een calcium accu. Deze zijn voordelig, onderhoudsarm en kunnen worden opgeslagen zonder vermogen te verliezen. Deze accu’s zijn doorgaans zwaar en dienen te worden beschermd met een accubak.

KLIK OP HET GEWENSTE TYPE ACCU OM ALLE MODELLEN TE BEKIJKEN: