KNAUS

Vrijheid die beweegt, dat is KNAUS. KNAUS heeft een caravan voor elk soort vakantie en voor iedere vakantieganger. Dat varieert van een compacte caravan voor één stel, of een ruim designicoon voor gezinnen of grotere groepen. Maar ook die ene sportieve caravan met extra veel laadvolume heet KNAUS.

KNAUS biedt een keur aan modellen, van ultralicht en modern tot een klassieke caravan. En zoals je bij Knobben gewend bent, bieden we binnen deze modellen ook weer diverse opties, uitbreidingen en indelingen. Met KNAUS stel je je eigen droomcaravan samen: van de basis tot de details. Op naar de campingvakantie zoals je die altijd al droomde. 

We zetten de verschillende modellen graag voor je op een rijtje.

SÜDWIND

Om te beginnen de SÜDWIND: een icoon onder de (KNAUS) caravans. En niet voor niets verkozen tot caravan van het jaar 2019. De SÜDWIND varieert in lengte van 643 tot 947 cm en biedt daarbij 4 tot 7 slaapplekken. Standaard komt de SÜDWIND met veel uitrustings-hightlights in het design van zowel interieur- als exterieur. Natuurlijk energiezuinige LED-verlichting en een optimaal gebruik van alle aanwezige ruimte met de vele opbergkasten voorzien van Soft-Close systemen. De brede opbouwdeur zorgt voor extra comfort. Aan de buitenkant valt de klassieke stijl van de SÜDWIND op door gebruik van de CATEYE Evolution achterlichten en het gestroomlijnde dak van HighStrength GFK. Kortom: een klassieker!

SPORT

De KNAUS SPORT gaat net als in de topsport voor het maximaal haalbare. De SPORT combineert een lichtgewicht frame met een maximum aan laadruimte, waarbij de verschillende modellen ruimte bieden aan 4-6 slaapplaatsen. Dat maakt deze caravan ook uitermate geschikt voor de kleinere en lichtere automodellen, zonder in te leveren op ruimte of comfort. Het is een multitalent en een perfect instapmodel voor ieder soort vakantie. Maar ondanks de lagere prijsklasse biedt de SPORT alles wat je in een caravan zoekt. En meer!

Zo is de KNAUS SPORT voorzien van een hagelbestendig GFKdak. Dat slaapt toch een stuk relaxter! Over slapen gesproken: dat doe je op de 5-zone koudschuimmatrassen. Overdag rijdt je rustig en vertrouwd, ook op die smalle kronkelweggetjes langs de kust, dankzij de rechtuitstabilisator. Tot slot noemen we de opbouwdeur in 2 delen: veilig ventileren, zonder dat kinderen of huisdieren direct de benen nemen. 

TRAVELINO

De KNAUS TRAVELINO is een innovatie op zich. Begonnen met een droom, zijn de ontwerpers en technici jaren aan het sleutelen geweest. Net zo lang tot het bijzonder lichtgewicht FibreFrame, de dynamische PowerAxle chassis en ultrasone technologie een feit waren! KNAUS noemt het visie, ontworpen in concept, geconstrueerd en geconcretiseerd. 

Met de TRAVELINO begon een nieuw tijdperk in de wereld van de caravan. Er is (momenteel) 1 variant van de TRAVELINO beschikbaar, die met 519 cm en 4 slaapplekken enorm veel ruimte biedt. En dat met slechts 750 kg (leeggewicht). De innovatie die TRAVELINO uitstraalt komt ook terug in de inrichting. Organische vormen, geïntegreerde LEDstrips en kubusachtige technieken. Het FibreFrame zorgt naast lichtgewicht voor een uiterst vormvaste en variabele basis.

DESEO

De DESEO is het nieuwste model KNAUS caravan. Een vervolg stap van de nieuwe weg die is ingeslagen met de TRAVELINO. De DESEO is een compleet nieuwe manier van caravan bouwen én beleven. Ook hierbij is de FibreFrame technologie toegepast, wat zorgt voor een lichte, flexibele en ijzersterke caravan. Wist je bijvoorbeeld dat je achterop de DESEO zelfs 2 motoren kan vervoeren? En ben je eenmaal gearriveerd, dan betekent de DESEO topcomfort en een meer dan complete caravan. Kortom: met een DESEO begint je vakantie écht al vanaf het moment van vertrekken.

MISSION

Met de TRAVELINO en de DESEO is KNAUS helemaal klaar voor de toekomst. Door gebruik van het FibreFrame, de PowerAxle en RevolutionCube in het interieur voldoet de nieuwste caravan geheel aan de missie van KNAUS: een revolutie starten in de wereld van de caravan! KNAUS heeft een visie, en dat is vrijheid. Vrijheid om te gaan waar je wilt, en je vakantie te vieren hoe jij het wilt.